Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


Periartrita scapulo-humerală


Periartrita scapulo-humerală este o afecţiune degenerativă, inflamatoare la nivelul cartilagiilor din interiorul articulaţiei umărului. Se manifestă în general la persoanele cu vârste de peste 45 de ani, la început cu dureri ce se agravează în timpul nopţii, iar pe măsură ce boala se agravează, este afectată foarte grav mobilitatea acestei articulaţii.
În medicina tradiţională chineză, se consider ca această afecţiune este datorată energiilor patogene "frig", "vânt" şi "umiditate" care profitând de deficitul energetic din interiorul organismului afectat, atacă şi se "cuibăresc" în regiunea respectivă blocând circulaţia energetică şi producând durere şi incapacitate de mişcare.
Uneori această afecţiune apare în urma unui accident sau traumatism care face ca circulaţia sângelui să se blocheze, lucru valabil şi pentru energia – qi care nu mai poate circula normal prin meridianele energetice, se produce un dezechilibru la nivel energetic şi ulterior la nivelul ţesutului respectiv.
Tratamentul pentru această afecţiune este acupunctura sau metoda punerii de ventuze.