Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


MEDICINA CHINEZEASCA


Medicina chinezeasca este un intreg sistem holistic care duce la un mod de viata mai sanatos, mai bun si mai lipsit de stres. Medicina chinezeasca reprezinta un sistem de care oamenii beneficiaza de mai mult de douazeci si trei de secole si este utilizata pentru a diagnostica, trata si preveni o intreaga varietate de boli si probleme de sanatate.

Diferitele aspecte care compun medicina chinezeasca se bazeaza pe acelasi principiu, Yin si Yang. Acesta este principiul fundamental cum ca opusii se atrag, precum ziua si noaptea, frigul si caldura, interior si exterior. Fundamentul din spatele principiului Yin si Yang este acela de a readuce armonia si pacea in trup si suflet. Chinezii cred ca ajungand la acest exhilibru putem elimina multe afectiuni si boli. Qi (Chi) este forta vietii care curge neintrerupt prin corpul nostru, asemenea sangelui care ne curge prin vene. Bolile si problemele apar atunci cand exista o distrugere in acest Qi (chi). Refacand cursul Qi-ului se restabileste armonia si simptomele bolilor dispar.


Cele doua principale componente din medicina chinezeasca sunt acupunctura si remediile pe baza de plante.

Acupunctura in medicina chinezeasca
Acupunctura se concentreaza asupra Qi-ului care curge prin corpul nostru. Acesta curge prin puncte ale corpului nostru numite puncte meridiene. Atat timp ca Qi curge liber prin corpul nostru suntem sanatosi si fericiti dar daca canalele se blocheaza, atunci Qi-ul stagneaza si duce la simptome ale diferitelor boli, functie de locul in care Qi-ul este blocat. Acupunctura produce o revenire la curgerea normala a Qi-ului prin stimularea anumitor parti ale corpului.

Medicina chinezeasca pe baza de plante
Tratamentele pe baza de ierburi sunt prescrise, de obicei, dupa tratamentul cu acupunctura desi pot fi folosite si independent de acupunctura. Sunt peste o mie de ierburi cunoscute de toata lumea care sunt folosite in combinatii pentru diferite probleme minore de sanatate sau boli destul de suparatoare.
Exista doua tipuri principale de remedii pe baza de plante utilizate frecvent:
- “ierburi comestibile” care se consuma in general ca parte a unor diete si sunt utilizate pentru prevenirea afectiunilor si bolilor;
- “ierburi medicinale” care sunt prescrise, de obicei, de un medic specializat in medicina chinezeasca si sunt preparate special pentru pacient luand in considerare nevoile fiecarui individ in parte. Medicamentul este preparat tinand cont de conditiile medicale ale pacientului, mediul inconjurator si constitutia persoanei. Ierburile medicinale sunt prescrise, de regula, alaturi de tratamentul cu acupunctura si sunt folosite in in conjunctie cu efectele de “reechilibrare” ale tratamentul cu acupunctura.


Ce trateaza medicina chinezeasca traditionala
Beneficiile medicinei chinezesti sunt numeroase si a fost gandita pentru a ajuta atat deregrarile fizice cat si dereglarile afective si creste limpezirea mintii. Iata doar cateva din bolile care au fost tratate cu succes in medicina chinezeasca:
- Sinuzita, bronsita si astm;
- Conjunctivita si cataracta;
- Atacuri cardiace, dureri ale nervului sciatic, osteoartrita;
- Recuperare rapida dupa accidente;
- Imbunatatirea circulatiei sangvine;
- Eliberare de stres si anxietate;
- Reducerea durerilor;
- Intarirea sistemului imunitar;
- Dependenta, fobii si tulburari de alimentatie.