Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


Hipertensiunea arterială


Hipertensiunea arterială este situaţia în care un organism prezintă o creştere considerabilă a presiunii sângelui, cea mare de peste 160 mm coloană de mercur sau ≥21.3Kpa, şi cea minimă de peste 95 mm sau ≥12.7Kpa.
Manifestările clinice sunt: dureri de cap, senzaţie de dilatare a capului, ameţeli, insomnie, anxietate, slăbire a memoriei, iar în faze avansate poate conduce la manifestări patologice la nivelul encefalului, cordului şi a altor organe interne. Cauzele apariţiei acestei afecţiuni nu sunt foarte clare, însă medicii consideră că ele sunt în strânsă legătură cu vârsta, cu profesia sau factorii genetici.
Tratamentul prin acupunctură pentru hipertensiune are rezultate vizibile într-un timp relativ scurt.
Nu trebuie însă neglijate obiceiurile alimentare, regimul alimentar trebuind să fie sărac în sare şi grăsimi animale, hipoglucidic şi hipocaloric. Trebuie căutată menţinerea prin autocontrol a unei stări emoţionale relaxate, acordând o mai mare importanţă efectuării de exerciţii fizice regulate pentru a putea elimina cu uşurinţă kilogramele în plus.