Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


DESPRE NOI"Centrul de Medicina Integrativa Qi" s-a infiintat in 2010 avand la baza o echipa de medici si oameni de afaceri ce isi doreau sa faca o schimbare a calitatii serviciilor medicale din Romania.

Din multitudinea de propuneri a fost ales conceptul de "Medicina integrativa" care combina medicina alopata cu terapiile medicinii alternative si complementare obiectivul fiind imbunatatirea starii de sanatate a fiecarui pacient care apeleaza la serviciile clinicii noastre.

Se renvie astfel un principiu mai vechi al medicinii aplicat cu multi ani in urma.

Conceptul nostru pune acentul pe vindecarea mintii, corpului si spiritului ca un tot unitar.In filozofia orientala energia Qi este forta vietii care sta la baza tuturor lucrurilor si fiintelor, poate fi definita drept un camp informational care leaga toate fiintele intre ele si cu mediul inconjurator. Prin terapiile practicate se urmareste echilibrarea energiei corpului si in final vindecarea.

Medicii nostri imbina experienta milenara a acupuncturii si practicilor fitoterapice cu metodele moderne de investigatie. In cadrul anumitor terapii alternative recomandam remedii naturiste care au rolul de a stimula sistemul imunitar, conducând la nivele ridicate ale anticorpilor si la o rezistenţă crescută la infecţii ajutand astfel in preventia anumitor boli.

Prin activitatea centrului ne mai propunem sa prevenim si sa vindecam principalele boli si invaliditati care ameninta specia umana in zilele noastre (bolile civilizatiei, bolile confortului sau bolile prosperitatii)boli care fac parte din categoria afectiunilor cronice degenerative si sunt produse, prin contributia imbinata a doua tipuri mari de factori: pe de-o parte sunt factorii ereditari, pe de alta sunt cei care provin din mediul de viata modern.

Asupra predispozitiei ereditare pentru moment este destul de greu de intervenit in schimb, factorii care provin din mediul ambiant ii analizam si ii cunoastem din ce in ce mai bine din punct de vedere stiintific. Cea mai mare parte a lor pot fi incadrati in asa-numitul "stil de viata negativ al omului modern".

Tratam obezitatea si bolile metabolice, hipertensiunea arteriala si principalele boli cardiovasculare, cancer, maladii respiratorii, neuropsihice, tulburari musculo-scheletice etc intrucat ritmul in care cresc si problemele pe care le ridica starnesc o ingrijorare din ce in ce mai adanca.

Nu ne-am propus sa fim primii ci doar sa raspundem mai bine nevoilor pacientilor nostrii avand in echipa cei mai buni medici specialisti ai medicinii complementare.