Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


Anxietatea


Anxietatea este una dintre cele mai raspindite tulburari ale afectivitatii, deoarece lumea in care traim este una a violentei, indatoririlor si declinului valorilor morale. Devenim din ce in ce mai dependenti de munca, adormim la ore tirzii, ne trezim prea devreme, lucram multe ore peste programul obisnuit, nu ne odihnim si relaxam atit cit ar trebui si mincam fast food in fuga, atunci cind ne permite timpul.

Cauzele anxietatii se datoreaza in primul rind schimbarilor radicale ce au loc in viata noastra si evenimentelor care ne induc stari de neliniste si stres, dar aceasta dereglare poate aparea si fara sa existe un anumit factor sau o relatie cauza-efect. Anxietatea este starea de teama, neliniste, agitatie, nesiguranta si nervozitate.

Simptomele anxietatii includ stari de hipertensiune, neajutorare, inadaptabilitate, tristete si ingrijorare, fiind manifestate la nivelul corpului prin palpitatii (ritm alert al batailor inimii), tremurat, transpiratie la nivelul palmelor si insomnie. Se estimeaza ca aproximativ 6,5% din populatia lumii sufera sau a suferit de anxietate diagnosticata medical, dar sint mult mai multi cei care sufera simptome suparatoare de stres sau anxietate.

Anxietate (neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare, difuz. Tulburarile de anxietate sunt foarte frecvente, care afectează 14% din populație. Acuzele pacienților sunt de natură fizică, ei nefiind constienți ca la baza problemelor aparute stă anxietatea.

Nevrotismul se prezinta ca un defect general de adaptabilitate, surmenaj, epuizare fizică si psihica fara vreun motiv obiectiv, rigiditate.

Anxietatea se caracterizeaza printr-o stare permanenta de tensiune psihica, iritabilitate, lipsa de încredere în propria persoana, incapacitate sau rezerve în asumarea unui risc, tremur si alte reactii neurovegetative, diverse semne psihosomatice.