Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860


Angina pectorală pe fond de cardiopatie


Angina pectorală pe fond de cardiopatie coronariană (pe care o vom numi pe scurt „angină pectorală”) este o afecţiune produsă de irigarea insuficientă cu sânge la nivelul vaselor coronariene, o tensiune la nivelul miocardului şi oxigenarea insuficientă a muşchiului cardiac.
Manifestarea clinică principală este durerea în cavitatea toracică, sub osul stern sau în partea stângă a pieptului.
În cazul cardiopatiei ischemice, durerea radiază spre umărul stâng, spre braţul stâng şi spre degetul mic al mâinii stângi (care este capătul meridianului energetic al inimii) sau degetul inelar al mâinii stângi. Durerea poate persista pentru 1-5 minute, foarte rar putând ajunge să ţină până la 10-15 minute. Dacă pacientul se odihneşte sau ia nitroglicerină, durerea se ameliorează.
De cele mai multe ori angina pectorală apare în caz de oboseală, după o masă prea bogată, ori în cazul unei stări emoţionale apărute prea brusc. În acest caz, bolnavul devine palid la faţă, gândirea devine agitată, corpul are transpiraţie rece.
Acupunctura acţionează la nivel energetic şi stimulează circulaţia sângelui la nivelul vaselor coronariene, îmbunătăţind funcţiile ventriculului stâng.
Astfel, prin reglarea circulaţiei energetice şi a fluidelor în corp, se măreşte capacitatea miocardului de a rezista contra leziunilor ce se pot produce din lipsa oxigenului, angina pectorală fiind ameliorată în mod vizibil.