Ce este Acupunctura?

Acupunctura este o specialitate medicala, care face parte din domeniul vast al medicinei traditionale chineze. Acupunctura se studiaza in universitati de medicina din toata lumea, precum si in centre nationale de specialitate.

Izvoarele istorice o dateaza in urma cu cca 3500 ani, fiind folosita cu eficienta terapeutica si perfectionata in China. Acupunctura este o metoda terapeutica care realizeaza echilibrarea energetica a organismului bolnav precum si a organismului aparent sanatos ,dar tulburat din punct de vedere energetic.

Aceasta metoda de tratament  se aplica pacientilor dupa un prealabil diagnostic energetic computerizat.


Contact

Programul de lucru:
Luni-vineri - 9-21
Sambata - in functie de programari
Duminica – zi de odihna;
Telefon: 0744.266.088 / 0723.098.860

DE STIUT DESPRE ACUPUNCTURA

Terapie veche de mai bine de 5.000 de ani, acupunctura este eficientă într-o varietate de probleme de sănătate, de la durere cronică la infertilitate. Iată 9 lucruri pe care trebuie să le ştii despre această metodă complementară de tratament.

1. Cât de mari sunt acele şi cât de adânc trebuie înfipte în piele?

Acele de acupunctură sunt fabricate din oţel inoxidabil şi sunt puţin mai groase decât un fir de păr. Se introduc în piele la o adâncime de 0,6-7 cm, în funcţie de nivelul de grăsime subcutanată pe care trebuie să o penetreze.

2. Cum funcţionează terapia cu ace?

Potrivit medicinei tradiţionale chineze, corpul omenesc este străbătut de energia vitală Qi printr-o serie de meridiane energetice. De-a lungul acestora sunt situate puncte-cheie care corespund organelor.

În momentul în care ne îmbolnăvim, meridianele se blochează, iar energia Qi nu mai poate circula normal. Înţepând anumite puncte din cele aproximativ 360 existente, specialiştii urmăresc deblocarea meridianelor, reechilibrarea energiei în organism şi, prin urmare, vindecarea.

3. Trebuie să te dezbraci?

Depinde de zona vizată de terapeut pentru inserarea acelor. Uneori, se introduc numai în braţe, în picioare sau în urechi (auriculoterapie) şi, deci, nu este necesar să te dezbraci. Însă, pentru a trata o durere de spate, acele trebuie înfipte în pielea spatelui.

4. Este nevoie de analize prealabile?

La fel ca în cazul oricărui alt tip de tratament, înainte de a începe şedinţele de acupunctură, este nevoie de un set complet de analize pentru a depista care sunt problemele de care suferi şi de teste suplimentare pentru confirmarea afecţiunii suspectate.

5. Este o procedură dureroasă?

În mod normal, acupunctura este o terapie nedureroasă, însă persoanele mai sensibile pot simţi o senzaţie de disconfort la înţepături. În momentul în care acul este introdus în piele, vei simţi o amorţire a zonei respective, o presiune uşoară şi căldură.

6. Ce afecţiuni tratează?

În 1979, Organizaţia Mondială a Sănătăţii cita 104 afecţiuni care pot fi tratate cu ajutorul acupuncturii. Însă principalul scop al acestui tip de tratament este înlăturarea stresului, care stă la baza unei game variate de probleme, de la cele ale sistemului imunitar şi ale glandelor endocrine, la infertilitate şi cancer. De asemenea, acupunctura şi-a dovedit eficienţa în înlăturarea durerilor de orice fel.

7. Poţi mânca înainte şi după şedinţă
?

Este recomandat să nu mergi la terapie cu stomacul gol, deoarece un nivel scăzut al glicemiei creşte sensibilitatea la tratament, iar unele persoane ar putea chiar să leşine. Totuşi, nu sunt indicate mesele copioase. Dacă mănânci prea mult sau dacă faci prea multă mişcare înaintea şedinţei de acupunctură, perturbi echilibrul energiei Qi.

 Prin acupunctură poţi întârzia apariţia ridurilor

8. De câte şedinţe ai nevoie?

O şedinţă de acupunctură durează aproximativ 40 de minute. Însă numărul şedinţelor de care ai nevoie depinde de gravitatea afecţiunii de care suferi. Unele persoane resimt efectul benefic al tratamentului chiar de la primele şedinţe, altele au nevoie chiar de mai multe serii de câte zece şedinţe pentru a se simţi mai bine. 


9 Cum găseşti un adevărat specialist în acupunctură?

Pentru a te asigura că beneficiezi de cel mai bun tratament, este recomandat să apelezi la un medic. Acesta poate fi ori generalist, ori internist, cu specializare în acupunctură. Evită persoanele care nu sunt de profesie medici.